• Revalidatie

In het domein van traumatologie en orthopedie bevinden zich vaak nogal de zwaardere en langdurige revalidaties. Van primair belang is het dat men zijn lichaam de kans geeft om goed te herstellen en zo snel mogelijk tot een functioneel herstel komt. Daarom is het belangrijk om de blessure goed te kunnen inschatten, de patiënt onmiddellijk een juist beeld kunnen geven van wat de totale revalidatie zal gaan inhouden. De therapeuten hebben met dit soort patiënten reeds zoveel ervaring opgedaan dat zij u hierin perfect kunnen begeleiden. Elke revalidatie moet zeker ook gericht zijn om recidieven te voorkomen.

Om de langdurige revalidatie vlot te kunnen doorlopen zijn een aantal factoren onmisbaar. Van primair belang is het dat u kan beschikken over een goede infrastructuur met moderne apparatuur. Dit is zeker het geval in deze nieuwe zaak. Zo beschikken we over klassieke krachttrainingstoestellen en proprioceptisch oefenmateriaal.

De Power-Plate kan complementair toegevoegd worden aan het revalidatieschema. Dit is vooral interessant voor diegene die alles uit hun revalidatie willen halen en zo snel mogelijk terug op normaal niveau willen presteren.

Met de luchtdruktoestellen heeft men vele mogelijkheden. Zowel de weerstand als de hoek waarin er getraind dient te worden kunnen ingesteld worden. Het grote voordeel aan deze apparatuur is dat de weerstand doorheen de totale bewegingsbaan steeds gelijk blijft. Eén van dit soort van toestellen is de Keiser Triple Trainer (foto). Bij deze functional trainer kan de uitgangshouding van de patiënt dan ook nog eens variëren. Dit is van groot belang om en goede sportspecifieke revalidatie aan te kunnen bieden. De typische, explosieve sportbewegingen dienen zeker in de eindfase van een revalidatie getraind te worden.